Aktív kockázatkezelés

Aktív kockázatkezelés

DRA

A Coface hitelbiztosítási tevékenysége során a belső folyamatokban is napi szinten használt Adóskockázati Értékelés, mely annak a valószínűségét mutatja, hogy az adott társaság az elkövetkező 12 hónapos időszak alatt a pénzügyi kötelezettségeinek eleget tud-e tenni. Kiszámítása olyan tipikus pénzügyi tulajdonságok alapján történik, mint például a pénzügyi stabilitás, jövedelmezőség, a Coface fizetési tapasztalata és követelései, a fizetőképességi ráta, valamint a vállalat üzleti környezetére és vezetésére vonatkozó adatok.

@Credit Opinion

A Coface @Credit Opinion (hitelkeret javaslat) egy olyan mutató, amelynek célja, hogy elősegítse a hitelképességgel kapcsolatos könnyebb döntéshozatalt kis és közepes ügyletek esetében, 100 ezer eurós limitösszeg alatt. A mutató helyi pénznemben megadva, hat összegsávban mozog, és monitoringozni is lehet.

 

@Advanced Opinion

Kiemelt partnerek kockázati értékeléséhez használja az @Advanced Opinion termékünket, amely a Coface hitelbiztosító által ajánlott legmagasabb hitelkeretet mutatja meg az adott vevő vonatkozásában. A riport tartalmazza az aktuális DRA értéket , valamint országkockázati értéket is.

Monitoring

A kockázatkezelésben elengedhetetlen a jövőbeli vagy meglévő üzleti partnerek gazdasági állapotának felmérése, kockázati besorolása vagy hitelképességi megítélése – de egyetlen ellenőrzés nem elegendő.

A figyelmeztető jelek felismerése és az azonnali értesítések biztosítják, hogy rögtön tudjon reagálni az üzleti partnereik nehézségeire, vagy a felbukkanó üzleti lehetőségekre. A Coface nemzetközi monitoring szolgáltatásával könnyen értesülhet az adott cégek életében megjelenő minden fontos változásról, más szállítókkal szemben megjelenő nemfizetési információkról, bármely országban is legyen partnere.

Portfolio Watch

A Portfolio Watch a portfólió egészének és a portfólióban lévő egyes cégek kockázati értékelése és monitoringja. A Portfolio Watch segítségével megtudhatja:

 • Kik a legkockázatosabb és a legmegbízhatóbb ügyfelei
 • Hogyan oszlik meg és változik az ügyfélportfólió kockázata
 • Hogyan alakulnak a portfólióba tartozó partnerek fizetési szokásai, javasolt
  limitjei, kockázati besorolásai és általános pénzügyi állapotuk.

Bankszámla validáló

Online felületünkön ellenőrizheti, hogy ügyfele által adott bankszámla valóban a megadott céghez tartozik-e.

Nagyobb mennyiségű utalás előtt le kell ellenőriznie a megadott bankszámlák érvényességét? Spóroljon időt és energiát: csak adja át nekünk az állományt és átfuttatjuk rendszerünkben és ellenőrizzük a vizsgálni kívánt adatokat.

 

Miben segíthetünk?

Kérjük adja meg adatait és kérdését, munkatársunk rövidesen megkeresi Önt.

*: A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

  Mely szolgáltatásaink érdekelnék elsősorban?
  (több elemet is megjelölhet)

  HitelbiztosításCéginformációMonitoringMarketing adatbázisHitelbiztosítási tanúsítványKöveteléskezelésCoface bélyegző