Aktív kockázatkezelés

Aktív kockázatkezelés

DRA

A Coface hitelbiztosítási tevékenysége során a saját belső folyamatokban is napi szinten használt Adóskockázati Értékelés annak a valószínűségét mutatja meg, hogy az adott társaság az elkövetkező 12 hónapos időszak alatt eleget tud-e tenni a pénzügyi kötelezettségeinek

Kiszámítása olyan adatok alapján történik, mint például a pénzügyi stabilitás, jövedelmezőség, a Coface fizetési tapasztalata és követelései, a fizetőképességi ráta, valamint a vállalat üzleti környezetére és vezetésére vonatkozó információk.

@Credit Opinion

A @Credit Opinion (hitelkeret javaslat) termékünk elősegíti a hitelképességgel kapcsolatos könnyebb döntéshozatalt kis és közepes ügyletek esetében, 100 ezer eurós limitösszeg alatt.

A mutató helyi pénznemben megadva, hat összegsávban mozog, és monitoringozni is lehet.

Advanced Opinion

Kiemelt partnerek kockázati értékeléséhez használja az Advanced Opinion termékünket, amely a Coface hitelbiztosítói által ajánlott legmagasabb hitelkeretet mutatja meg az adott vevő vonatkozásában.

A riport tartalmazza az aktuális DRA értéket, valamint országkockázati értéket is.

Monitoring

A kockázatkezelésben elengedhetetlen a jövőbeli vagy meglévő üzleti partnerek vizsgálata, hitelképességi megítélése – de egyetlen ellenőrzés nem elegendő. Az azonnali értesítések kiemelten fontosak ahhoz, hogy időben tudjon reagálni az üzleti partnereik nehézségeire, vagy akár egy felbukkanó lehetőségekre.

Nemzetközi monitoring szolgáltatásunkkal könnyen értesülhet az adott cégek életében megjelenő minden fontos változásról, figyelmeztető jelekről, más szállítókkal szemben megjelenő nemfizetési információkról – bármely országban is legyen partnere.

Portfolio Insights

A Portfolio Insights egy interaktív portfóliókezelési eszköz, amely mélyreható, globális információkat nyújt üzleti partnerei (vevők, szállítók, stb.) kockázatáról, a Coface szakértőinek makrogazdasági értékeléseivel kiegészítve.

Három kulcsfontosságú területen támogatja hitelkockázati döntéseit: tartalmazza a vállalatok Adóskockázati Értékelését, rálátást nyújt a makrogazdasági összefüggésekre (ország- és szektorkockázatok), valamint magába foglalja a Coface exkluzív Outlook Indexét, amely ágazatonként egyesíti a nemfizetési trendeket a hitelkockázati trendekkel.

Bankszámla validáló

Online felületünkön pár kattintással ellenőrizheti, hogy az ügyfele által adott bankszámla valóban a megadott céghez tartozik-e.

Nagyobb mennyiségű utalás előtt kell ellenőriznie a megadott bankszámlák érvényességét? Spóroljon időt és energiát: csak adja át nekünk az állományt és átfuttatjuk rendszerünkben és ellenőrizzük a vizsgálni kívánt adatokat.

Fő trendek és kockázatok a globális gazdaságban

A Coface a 2023-as Ország-és szektorkockázati kézikönyvét megújult formában, de a korábbi években megszokott módon – a várva várt kockázatértékelésekkel publikálja.

A gazdasági kutatócsoportunk által készített elemzések és előrejelzések 160 országra és 13 ágazatra terjednek ki.

Töltse le a Coface kiadványát ingyenesen!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kockázatkezelési szakértőink szívesen segítenek Önnek a megfelelő szolgáltatás kiválasztásában, illetve a felmerülő kérdések megválaszolásában.
Keressen minket bizalommal!
1134 Budapest, Váci út 45. H/7.